Említésfolyam: a teljes webes jelenlét egyetlen grafikonon

Ahogy egyre többet használtuk a Neticle-t, felmerült, hogy bár jól látható a vélemények alakulása a véleményárfolyam grafikonok alapján,  sokszor hasznos lenne azt is egyből látni, hogy a megítélés változása mögött ténylegesen hány tartalom van: azaz például néhány nagyon lehúzós cikk okozza a véleményárfolyam esést, vagy pedig enyhén negatív cikkek és posztok sora.

Neticle véleményárfolyam telekommunikációs szereplőkről
Neticle véleményárfolyam telekommunikációs szereplőkről. A véleményárfolyam mozgása mellett fontos lehet, hogy az hány említés hatására történt

A fenti probléma hatására született meg a Neticle említésfolyam. Az említésfolyam magába foglalja a két fő tulajdonságát egy időszaknak: iránya követi a véleményárfolyam alakulását és vastagsága az adott nap említéseinek számát mutatja. Így egy kulcsszó teljes webes jelenléte áttekinthető egyetlen grafikonnal. Természetesen a tömörítő erő információveszteséggel is jár, ezért nem váltja ki például a gyakorisági grafikonokat és a véleményárfolyamot sem, de egy adott időszak gyors áttekintésére tökéletesen alkalmas, legyen szó 100 vagy 10.000 említésről.

Neticle említésfolyam a telekommunikációs szereplőkről
Neticle említésfolyam a telekommunikációs szereplőkről. Jól látható, hogy nem csak a vélemények alakulása, de az említések száma is nagyon hasonló a vizsgált időszakban mindhárom szereplőnél.