Neticle hírlevél – újabb funkcióval bővültünk

Az online médiafigyelés eredményes visszacsatolást jelenthet, azonban igazán csak akkor lehet hatékony, ha a belőle származó információkat rendszerezetten és átláthatóan kapjuk meg, így inputot nyerve a további fejlesztésekhez, értékesítési feladatokhoz vagy az esetleges kríziskezeléshez. Ennek érdekében vezette be a Neticle a hírlevél funkciót, ami még inkább felhasználóbarát módon, még könnyebben áttekinthetően sorakoztatja fel a releváns információkat.

A Neticle hírlevél funkció lényege, hogy az említésekre vonatkozóan különböző feltételeket lehet megadni, amelyeket ellenőriz a rendszer, majd a kért – napi, heti vagy havi – rendszerességben küldött hírlevelekben a feltételeknek megfelelő találatokat releváns részleteit kilistázva, összegezve kiküldi a megadott címekre.

hírlevél1

Használhatjuk a funkciót például:

  • Vállalati és piaci hírek követésére
  • Negatív vélemények és rágalmazások gyűjtésére
  • Tenderfigyelésre
  • Releváns konferenciák figyelésére
  • Direkt értékesítési lehetőségek megtalálására, például: iPhone-t vennék jellegű kifejezések gyűjtésével
  • Szakmai hírek rendszeres követésére

Egy hírlevélhez a következő paramétereket adhatjuk meg:

Hírlevél neve: egy olvasható név, ami tömören leírja, hogy mi a riasztás célja, például: Neticle – Konferencia hírlevél

Hírlevél leírása: a hírlevél funkciójának bővebb kifejtése, például: A cég szempontjából releváns marketing és kommunikációs konferenciák hírlevele

Kulcsszó: melyik a fiókhoz kapcsolódó mely kulcsszavak találataira vonatkozik a hírlevél

Aspektus: a Neticle rendszerben megadhatóak kulcsszavak csoportjához különböző alszempontok, például: minőség, teljesítmény, kijelző, stb. Így akár megadhatjuk, hogy csak a Neticle > Minőség aspektusba eső találatai érdekelnek minket az adott hírlevél esetében.

hírlevél5

Küldés ideje: minden nap, minden hétfőn, minden pénteken vagy minden hónap első napján hány órakor legyen elküldve a hírlevél.

Értesítendő email címek: soronként megadhatjuk azok email címét, akik kapjanak hírlevelet.

Találatküldési feltételek: A feltételek megadásánál lehetséges több, teljesen eltérő jellegű feltételt megadni, ezek mindegyikét vizsgálja a rendszer, és minden kapcsolódó találat bekerül a hírlevélbe.

hírlevél2

Tartalomtípus: csak ezekből a forrásokból kerülnek ki a találatok, például megadható, hogy csak cikk vagy blog típusú tartalmakból álljon a hírlevél.

Szűrő szavak: amennyiben az itt megadott szavak vagy kifejezések bármelyike előfordul a találat szövegében, akkor bekerül a hírlevélbe. A különböző szavakat külön sorba írhatjuk, a fenti képernyő példa alapján, ha a minőség vagy ár szó szerepel a találatban, akkor kilistázásra kerül.

Kizáró szavak: amennyiben az itt megadott szavak vagy kifejezések bármelyike előfordul a találat szövegében, akkor nem kerül be a hírlevélbe.

hírlevél3

Webcímek: amennyiben az itt megadott webcím részletek bármelyike előfordul a találat webcímében, akkor kerül csak be a hírlevélbe. A különböző webcímeket külön sorba írhatjuk, a fenti képernyő példa alapján, ha a HVG, index.hu vagy blog.hu portálokon történik említés, akkor azok kilistázásra kerülnek.

Negatív találatok esetén: minden negatív véleményindexű találat bekerül a hírlevélbe.

Erősen negatív találatok esetén: az erősen negatív véleményindexű találatok kerülnek bele a hírlevélbe. Ezt akkor érdemes alkalmazni, ha viszonylag sok a negatív töltetű vélemény a kulcsszóról, de a sarkalatosabban negatívakat azért szeretnénk megvizsgálni.

hírlevél4

Ha különböző személyeknek vagy csoportoknak más a releváns információkra van szüksége, akár ugyanarra a kulcsszóra vonatkozóan, akkor érdemes külön hírleveleket kérni számukra.